Blogg

Min helg skrivet 30/3

 
Gnussa i backen och pynta hos morbror

Idag var mamma in till stan för att övningsköra med mig. Först övade vi start i backe vilket jag fått för mig att jag är väldigt bra på men min verklighet kanske var lite twisatd för det många svordommar i den backen både mot bilen, mamma och vägen. Sen körde vi förbi Micke (min morbror) som inatt kom tillbaka från semester med familjen. Han fyllde 40 samma dag som de åkte så när de var borta satte jag och mamma upp den fulaste tänkbara påskutsmyckningen som går att tänka sig, vilket är lite extra kul med tanke på att de är rätt så noga med det mesta. De fattade inte att det var vi utan trode att det var mammas och hans mamma, min mormor. Däremot kunde vi inte hålla oss så direkt när vi åkte därifrån avslöjade vi via facebook att det var vi med bilder på oss när vi satte upp pyntet. 
 
Här är en av busen när jag fylller deras köksfönster med påskklistermärken, men försvarar mig med att allt var mammas idé haha
 
Politiktänk 
Sen var det lunch hos mormor och James där politik var ett hett samtalsämne. Mamma är med på riktsdagslistan för dalarna inom Centerpartiet och även lite andra listor inom landsting osv så det har på senaste tiden blivit mycket prat om just politk. Alla i min släkt har väldigt olika åsikter inom vissa frågor som tex invandring, privatisering och skatter. Förra året var jag med i MUF men nu är jag lite osäker på vilket ungdomsförbund jag vill vara med i. Jag funderar att gå med i CUF eller LUF just nu eftersom att alla de tre förbunden har många lika åsikter och det finns saker jag tycker är bättre och sämtre med de alla tre. Däremot känner jag att jag inte riktigt har fått vara så pass involverad i MUF som jag velat vara. Jag har blivit inbjuden till kanske tre olika möten på ett år då jag inte kunnat tre av dem och vart med på ett. Det är inte riktigt min grej att vara angangerad i något som jag egenltigen inte angangerar mig i. Därför ser jag fler möjligheter inom de andra två som jag just nu funderar på. I Cuf ser jag en stor möjlighet att få bli involverad i eftersom mamma är redan är väldigt angangerad i Centerpartiet och genom henne lättare skulle få en fot in. Det är även mindre än Muf och därför tror jag att de angangerar sig mer i att få med folk. Redan nu när mamma berättade att hon hade en dotter som var med i muf på stämman igår för Cufarna som var där ville de gärna träffa mig. Men förstå att det inte är nödvändigt för mig att vara någon typ av ledare idag utan mest vill vara med och lyssna, diskutera och kunna vara med och påverka vilket jag känner att jag inte kunde i Muf. Men för att jag fortfarande är osäker på vad jag tycker har jag ikväll påbörjat ett dokument där jag skriver ned vad jag tycker inom miljö, utbildning osv. Man märker verkligen att jag är student eftersom jag redan fått ner två A4 om utblidning. Sen är miljön viktig också och det ska bli väldigt spännande när jag kommer till invandring och brott och straff. Jag rekomenderar verkligen att göra såhär om man är osäker på vad man tycker efftersom för mig iallafall blir det mycket tydligare när jag skriver. Sen för er som orkat läsa så här långt kan jag berätta att jag såg att en reporter i expressen nämnde mig i en intrevju med Beatrice Ask. Det var egenligen inte en fråga riktat mot henne med de pratade om brottsoffer och reporten uppmärksammande att hon komenterade mitt blogginlägg om Engla. Många blev väldigt imponderade av hennes komentar men för mig var det inte jättekonstigt eftersom hon och mamma är fb-vänner. Dock blev jag otroligt glad att en så pass ofentlig person uppmärksammade mig och det jag skrev.
 
Kollektivet 
För att komma tillbaka till tråden, efter jag och mamma ätit hos mormor och tuggat politik med gamlingarna begav vi oss mot Lindsberg ett kolektiv som vi bodde på i två eller tre år när jag var mindre. Ni kanske undrar varför man vill åka tillbaka till ett gammalt hus men Lindsberg är inte vilket gamalt hus som hellst. Det är en otroligt vacker byggnad som är hur stor som helst. Då jag och min familj bodde där var hälften av huset åt oss som bodde där och andra halvan var en kursgård. Det finns en jättestor ek på baksidan som jag tror är magisk. De som bor där är vegetarianer och inte för att vara steriotypisk men nutidens hippes. (Vilket bara är possetivt enligt mig).
 
Stället är så stort så att hela byggnaden inte ens får plats på bild
 
 
Eftersom att folk bor i huset fick jag inte ta kort i själva bostäderna så det blev lite annat coolt i koridorerna istället
 
 
En selfie med vad jag tror är en gammal mangel
 
 
De renoverar mycket just nu och det ser man tydligt här i källaren 
 
Min och Englas gamla gunghäst står kvar
 
 
Film och fest utan text
 
En go bild på mig och Emmie från i fredag då vi drog klackarna i taket
 
 
Igår, lördags, avstod jag från alla festligheter för att ha filmkväll med grabbsen vilket var mys!
 

Ha en bra dag och läggmärke till att det här inlägget skrevs igår, söndag.
Förlåt för alla felstavningar, den här texten är inte rättstavad alls.
 
~Sol
 
 
 

Mest lästa inläggen

Sol Höglund

Jag kandiderar till förbundsstyrelsen

Hej! Jag heter Sol Höglund och söker nu ert förtroende för att få sitta ...

Sol Höglund

"Med den bilden lutar det åt att du blir våldtagen"

Just nu är jag fan fly förbannad. Anna E Nachman, en vuxen människa, i d...

Sol Höglund

Porrrr

Netflix har ändå ett bra utbud av dokumentärer och igår kollade jag på e...

Sol Höglund

Min nya diagnos

Hej kära blogg och bloggläsare. Jag sitter i min bil på vägen efter e4:a...

Blogg

English BreakfastIdag har vi på Falufri studiedag och det betyder för det första att man får sova lite längre som sedan resulterar i att man har tid att göra en smarrig brunch!
 
Scones tar mindre än en halvtimme att göra och är superenkelt och gott. Jag som älskar ICAs app fyllt med recept tog självklart ett där ifrån. Eftersom jag är ensam halverade jag det och det fungerade jättebra. 
 

Ingredienser

 12 st
 • 9 dl vetemjöl
 • 1 1/2 msk bakpulver
 • 1 msk socker
 • 1 tsk salt
 • 100 g smör
 • 4 dl mjölk

Så här gör du

Close

 

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

 1.  
 2. Sätt ugnen på 250°C.
 3. Blanda vetemjöl med bakpulver, socker, salt, och smör i bitar i en matberedare eller nyp ihop för hand till en smulig deg. Tillsätt mjölk och blanda snabbt ihop degen, den ska vara kladdig.
 4.  
 5. Klicka ut 12 scones (för 12 st) av smeten med hjälp av en sked på bakpappersklädd plåt. Grädda ca 12 minuter. Servera nygräddade med citron- och limecurd (apelsinmarelad blir också gott!)

Mest omtyckta inläggen

Sol Höglund

03:05 ångest på mina läppar

Gammal bild från i början av året men saknade mitt röda hår lite Hej! Kl...

Sol Höglund

Media skiter i brottsoffer

Vet ni vad jag gjorde inatt? Jag lyssnade på ett poddavsnitt om Engla. J...

Sol Höglund

Vad sägs när kameran inte är på?

Idag kallade Delmon Haffo, politiker för moderaterna, Annika Strandhäll ...

Sol Höglund

Snön smälter men populismen stelnar

Ikväll har snön i Uppsala smält bort som kom dagen Donald Trump blev val...

Blogg

Tatuering

Hej kära läsare! 
 
Jag tänkte dela med mig kring mina tankar om vilken min nästa tatuering ska bli. Jag har ju en för er som inte vet det på min högra axels framsida. Det är ett japanskt täcken som står för kärlek. Jag tatuerade in den när jag var 15 och fick idén från en japansk anime serie som heter Naruto. En av karaktärerna har samma tatuering i pannan. Det var lite av en fantatuering samtidigt som budskapet med kärlek var viktigt. 
 
   
 
 
Många undrar nog över om jag ska tatuera in en tatuering ägnad åt Engla. Självklart vill jag det men jag tror fortfarande att jag vill vänta ett tag till för att den ska kunna bli så perfekt som möjligt. När det väl händer tror jag att jag kommer ha med ett brinnande hjärta. Anledningen till det är för att jag designade ett brinnande hjärta till hennes gravsten som finns på baksidan av graven. Det fick bli det eftersom hon så ofta ritade just brinnande hjärtan.
 
Den kommer inte se ut så här utan mer likt orginalet men ungefär, vad tycker ni? 
 
Men som ovanstående nämner vill jag vänta med det så att den blir på rättställe och med rätt text till. Däremot fyller jag 18 i år och skulle vilja tatuera mig igen. Jag är inte helt säker men jag tror att jag vill tatuera in deathly hallow's symbolen från Harry Potter. Den symboliserar tre föremål som tillsammans sägs besegra döden. Det är en trollstav som är mäktigare än alla andra. Sen är det en sten som återupplivar de döda. Det sista är en osynlighetsmantel. Ni kanske undrar varför jag vill ha just den. För det första ser jag Harry Potter som en del av min barndom. Jag och mamma och ofta Engla läste ett kapitel per kväll. Vi började med den andra boken eftersom vi sett den första på bio redan och mamma läste högt för oss tills näst sista. Den sista läste jag själv. För det andra ser jag dödsrelikerna som ett objekt som symboliserar att man är kapabel till att göra vad man vill och man inte ska låta någon stoppa en. Att man med de rätta redskapen kan vara oövervinnerlig. Jag tolkar detta som att det inte nödvändigtvist behöver vara de tre magiska föremålen utan skulle tex kunna vara hopp, tro och kärlek tex. Det finns många sätt att tolka dödsrelikerna. Det är lite för den personliga tolkningen jag skulle vilja tatuera in just den.
 
Dethly hallows symbol
 
Jag funderar även på om jag vill ha med ordet "Always" på något sätt med den tatueringen. Det skulle isåfall vara för att just ordet Always i boken som används av Snape i hans minnen som han delar med Harry precis innan han dör. Då får man veta att han har älskat Harrys mamma Lily sedans de var barn och långt efter hon dött frågar Dumbledore varför Snape fortfarande skyddar Harry och förstår att han måste älska Lily fortfarande så han frågar Snape: "After all this time?" och Snape svarar "Always". Det är den vanligaste anledningen till att många väljer att tatuera in det ordet men jag tänker även på när Harry i filmen, precis innan han ska dö träffar sina nära och kära som redan har dött och precis innan han går säger han "stay close to me" och hans mamma svarar med "Always". Just det ordet står för den eviga kärleken till vissa personer, som det inte spelar någon roll hur lång tid det går, utan alltid kommer vara älskade. Den tatueringen är också känd för att symolisera att man alltid kommer vara ett harry potter-fan och självklart vet man ju inte det som jag nämn nu med de båda symolerna om man inte är ett harry potter-fan. Men jag vill naturligtvist inte ångra den som man lätt kan göra med tatuerinar om man inte tänker efter, är det något jag inte tänkt på tycker ni? Skriv gärna en komentar i så fall. 
 
  
 
Slänger upp en selfie från helgen.
 
 
 
 
 ~Kram Sol
 
 
 

Mest kommenterade inläggen

Sol Höglund

Du är inte ensam

Det finns något som jag under en längre tid har funderat på att blogga o...

Sol Höglund

Jag är Sol, Englas syster

Nu har det gått ett år sedan radiodokumentären kom ut som jag medverkade...

Sol Höglund

Tjejer som oss

Ikväll har jag kollat på SVTs miniserie "Tjejer som oss". Den följer fem...

Sol Höglund

cruelty free makeup

Jag brukar inte göra såna här inlägg egentligen men när jag såg det här ...