Blogg

Grilla meny 1

 
 
 
 
Hallåj! 
 
Igår kom mamma till Falun och hämtade mig, jag körde hem och jag skulle öva på att grilla inför grillmästarna som är nästa helg. Min första plan var att göra bbq ribs men det fanns bara tjocka revben på afärena för tydligen tog de tunna helt slut under påsken haha. Vi var då in på fyra afärer och frågade och två hade en liiiten förpackning med tjocka revben. Hur som hellst fick jag lov att tänka om där mitt i afären så den här helgen kommer jag testa en hel drös med olika maträtter att grilla. Igår gjorde jag en trerätters som jag tänkte berätta lite om.
 
Det fick bli hummer skärt och klo tillsammans med sparis som förrätt, huvudrätten bestod av lax och efterrätten fick bli grillat äpple fyllt med ljus rom och honung tillsammans med cintronkvarg. Mamma sprang runt och fotade
lite under kvällen.
 
 Här har jag gjort klart förberedelserna som måste göras inomhus och är på väg ut. ~Mammas första möte
med en iPhone~ Dock har hon en samsung därför är det inte så svårt ;)
 
 
Här har vi våra nya grillverktyg från ICA
 
Mamma fick i uppgift att tända grillen så får fixa lite här när jag kommer ut haha 
 
Tips från Coachen: Om du får marinad på fingrarna och inte har papper
 
 
 Haha här har mamma börjat hitta att det går att ha efekter i andra färger när man tar kort samt går det att vända kameran och ta några selfies
 
 
Man kan även använda fingrarna som verktyg om man har "kockhänder"
 
Dock när korten börjar se ut så här tar jag ifrån henne kameran hahaha  (skyller givetvis på fotografen) 
 
Förätten
 
Huvudrätten
 
Och efterrätten
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Feead back åt mig själv:
 
Förrätten: Hummern fick en jättegod smak och klon var vädligt saftig och god. Sjärten var dock för seg även fast den smakade bra. Sparrisen var perfekt och fick en fin underton av hummermarinaden.
 
Huvudrättten: Laxen hade behöft en aning mer salt dock är det den absolut godaste lax jag någonsin ätit. Väldigt saftig och precis rätt tillagningstid.
 
Efterrätten: Blev inte som jag tänkt mig då jag hade hoppats att äpplet skulle varit mjukare så att man kunde ätit med sked eller kniv och gaffel. Däremot blev det jätte gott med romsmaken och honungen som hade ångat in i äpplet så att det blev saftigt, citron kvargen till var kronan på verket. Verkligen hur gott som helst tror dock inte dommarna vill äta med händerna men få i så fall skära upp det åt dem innan.
 
Ja lite så blev maten, som ni hör både possitivt och negativt men det är därför man tränar! Vi mumsa på och hade en trevlig kväll.
 
 
 
Nu lär jag skynda mig för jag ska ut och tända grillen inför dagens trerätters, ni får kika in imorgon och kolla på vad det blev ;)
 
Ha en fin sommarkväll mina kära!
 
 
 

Mest lästa inläggen

Sol Höglund

Jag kandiderar till förbundsstyrelsen

Hej! Jag heter Sol Höglund och söker nu ert förtroende för att få sitta i C...

Sol Höglund

"Med den bilden lutar det åt att du blir våldtagen"

Just nu är jag fan fly förbannad. Anna E Nachman, en vuxen människa, i dett...

Sol Höglund

Porrrr

Netflix har ändå ett bra utbud av dokumentärer och igår kollade jag på en s...

Sol Höglund

Min nya diagnos

Hej kära blogg och bloggläsare. Jag sitter i min bil på vägen efter e4:an, ...

Blogg

Blunda inte för rasisternaIdag var dags att visa att vi inte accepterat rasister "eller" SD. Äntligen känner jag bara. Jag och Felicia fyllde på med sushi innan de oväntade högljudda manifestationen som blev av. Det var egentligen tänk att endas vända ryggen åt dem men vi kände elden i våra kroppar och gick därifrån för att lyssna på en talare som stod en bit bort. När Jimmie började komma till sitt slut på sin propaganda/tal började vi gå dit. Vi stannade tills alla smygrasister, nazister och rasister hade lämnat platsen. Ikväll fick jag ett hopp om Falun. Det finns potential för den här staden och speciellt de unga i den. Förresten när vi ändå pratar om politik kan jag med glädje berätta att jag äntligen tagit steget och gått med i CUF. Så jag hoppas få engagera mig mer i politik nu framöver. 
 

 

Mest omtyckta inläggen

Sol Höglund

03:05 ångest på mina läppar

Gammal bild från i början av året men saknade mitt röda hår lite Hej! Kl är...

Sol Höglund

Media skiter i brottsoffer

Vet ni vad jag gjorde inatt? Jag lyssnade på ett poddavsnitt om Engla. Jag ...

Sol Höglund

Vad sägs när kameran inte är på?

Idag kallade Delmon Haffo, politiker för moderaterna, Annika Strandhäll för...

Sol Höglund

Snön smälter men populismen stelnar

Ikväll har snön i Uppsala smält bort som kom dagen Donald Trump blev vald t...

Blogg

Kämpa för det som är rätt

SPOILER VARNING PÅ CHANGELING 
- och mina tankar om den.
Filmen är baserad på en verklig händelse - Wineville Chicken Coop Murders
 
 
Idag såg jag en film som väckte många kännslor. FIilmen heter Changeling och är gjord 2008. Jag tror alldrig jag ser årtalet 2008 utan att tänka på Engla, eftersom det var det året hon blev mördad. Det får mig alltid att haja till om jag ser det eller om jag hör det. Självklarat tänker jag på henne när någon säger 98 men det är inte lika jobbig kännsla. Hur som helst Changeling handlar om en kvinna som heter Christin som är en ensamstående mor åt hennes son Walter. Walter är nio år och de båda bor i Los Angeles. En dag när Christin kommer hem från jobbet, då hon fick rycka in akut och lämmna Walter hemma, märker hon när hon kommer hem att Walter inte är där. Hon letar kring hela kvarteret men hittar honom inte. Hon ringer direkt till polisen men de säger åt henne att hon får lov att vänta tills det har gått 24 timmar innan hon får göra en anmälan då de flästa barn som försvinner oftast kommer tillbaka inom en snar tidsram. Dagen där på får hon äntligen göra en anmälan. Filmen ustpelar sig mestadels 1928 och det var mycket tal om koruption på den tiden. Efter fem månader hittar man en pojke som de menar på att vara hennes son Walter. Christin däremot känner inte igen honom och förösker förklra för polisen att det inte är hennes son. De lyssnar inte på henne utan skickar dit en läkare som talar i god för polisen. När Christin forstätter kämpa för att det inte är hennes son och att hon vill att polisen ska fortsätta leta efter hennes son blir hon inspärad på ett mentalsjukhus. Några dagar tidigre träffar hon en pastor som är medveten om koruptionen som existerar inom polisen. Han hjälper henne att ta sig ut ur metalsjukhuset då det har trädit fram en pojke som berättar om vad han och hans kusin gjort. De har nämligen i texas på en ranch fångatagit och dödat omkring 20 barn. Pojken som berättar det här kan inte vara mer än 12 själv däremot blev han tvingad av hans mycket äldre kusin att delta. Pojken får även se på ett flertal kort där han blandanat pekar ut Walter som en av de som befunnit sig på ranchen. Polisen griper den misktänkta mördaren och finner honom skylldig, däremot säger han åt Christin att han aldrig dödade Walter. 
 
Filmen är extremt välgjord och även fast det inte är samma sak som hände oss känner jag igen mig på många vis i Christin. Jag ser även min egen mamma mycket i henne. Christin spelas av Angelina Jolie och hon gör rollen väldigt trovärdig. Hon ger aldrig upp sitt letande. Till och med när hon inne på mentalsjukhuset blir tillfrågad om hon bara kan skriva på ett papper som säger att pojken som hon träffat är hennes son säger hon nej, det pappret skulle lett till hennes omdelebara frielse från mentalsjukhuset och hon skulle få slippa elchockning. Trots allt det visste hon att det inte var hennes son och hon gav inte upp. Precis som min mamma när polisen sa att de inte kunde forstätta leta. Hon gav inte upp sin kamp om att hitta Engla. Precis som Christin skulle gjort vad som helst för att hitta Walter. Engla tio och Walter nio. Det finns många likheter. 
 
Vi väntar forfarande på svar om vår överklagan gällande statens fel i hur de hanterade Pernilla mordet, vilket ledde till Englas död. Den här filmen fick mig att komma ihåg hur viktigt det vi, mamma, gör är. I filmen var polisen rädda för att bli utskämda för att ha gjort ett sådant så pass stort misstag i att ta fast fel person så istället för att rätta till det fortsatte de bara. Under de månaderna från att bedrageren som låtsades vara hennes son hittades tills att de tog fast barnmöraren kunde de kanske ha hittat Walter. De kanske kunde ha upptäkt allting tidigare om de bara gjort rätt. Precis som det är för oss. Om de bara hade gjord rätt från början....
 
Det är en gripande film så se den, jag har inte avslöjat allt än så den är fortfarande sevärd.  Och kanske ett liten lam uppmaning till er alla som läser: Sluta aldrig kämpa för det som är rätt. 
 
 

Mest kommenterade inläggen

Sol Höglund

Du är inte ensam

Det finns något som jag under en längre tid har funderat på att blogga om. ...

Sol Höglund

Jag är Sol, Englas syster

Nu har det gått ett år sedan radiodokumentären kom ut som jag medverkade i....

Sol Höglund

Tjejer som oss

Ikväll har jag kollat på SVTs miniserie "Tjejer som oss". Den följer fem tr...

Sol Höglund

cruelty free makeup

Jag brukar inte göra såna här inlägg egentligen men när jag såg det här smi...