Blogg

Min helg skrivet 30/3

 
Gnussa i backen och pynta hos morbror

Idag var mamma in till stan för att övningsköra med mig. Först övade vi start i backe vilket jag fått för mig att jag är väldigt bra på men min verklighet kanske var lite twisatd för det många svordommar i den backen både mot bilen, mamma och vägen. Sen körde vi förbi Micke (min morbror) som inatt kom tillbaka från semester med familjen. Han fyllde 40 samma dag som de åkte så när de var borta satte jag och mamma upp den fulaste tänkbara påskutsmyckningen som går att tänka sig, vilket är lite extra kul med tanke på att de är rätt så noga med det mesta. De fattade inte att det var vi utan trode att det var mammas och hans mamma, min mormor. Däremot kunde vi inte hålla oss så direkt när vi åkte därifrån avslöjade vi via facebook att det var vi med bilder på oss när vi satte upp pyntet. 
 
Här är en av busen när jag fylller deras köksfönster med påskklistermärken, men försvarar mig med att allt var mammas idé haha
 
Politiktänk 
Sen var det lunch hos mormor och James där politik var ett hett samtalsämne. Mamma är med på riktsdagslistan för dalarna inom Centerpartiet och även lite andra listor inom landsting osv så det har på senaste tiden blivit mycket prat om just politk. Alla i min släkt har väldigt olika åsikter inom vissa frågor som tex invandring, privatisering och skatter. Förra året var jag med i MUF men nu är jag lite osäker på vilket ungdomsförbund jag vill vara med i. Jag funderar att gå med i CUF eller LUF just nu eftersom att alla de tre förbunden har många lika åsikter och det finns saker jag tycker är bättre och sämtre med de alla tre. Däremot känner jag att jag inte riktigt har fått vara så pass involverad i MUF som jag velat vara. Jag har blivit inbjuden till kanske tre olika möten på ett år då jag inte kunnat tre av dem och vart med på ett. Det är inte riktigt min grej att vara angangerad i något som jag egenltigen inte angangerar mig i. Därför ser jag fler möjligheter inom de andra två som jag just nu funderar på. I Cuf ser jag en stor möjlighet att få bli involverad i eftersom mamma är redan är väldigt angangerad i Centerpartiet och genom henne lättare skulle få en fot in. Det är även mindre än Muf och därför tror jag att de angangerar sig mer i att få med folk. Redan nu när mamma berättade att hon hade en dotter som var med i muf på stämman igår för Cufarna som var där ville de gärna träffa mig. Men förstå att det inte är nödvändigt för mig att vara någon typ av ledare idag utan mest vill vara med och lyssna, diskutera och kunna vara med och påverka vilket jag känner att jag inte kunde i Muf. Men för att jag fortfarande är osäker på vad jag tycker har jag ikväll påbörjat ett dokument där jag skriver ned vad jag tycker inom miljö, utbildning osv. Man märker verkligen att jag är student eftersom jag redan fått ner två A4 om utblidning. Sen är miljön viktig också och det ska bli väldigt spännande när jag kommer till invandring och brott och straff. Jag rekomenderar verkligen att göra såhär om man är osäker på vad man tycker efftersom för mig iallafall blir det mycket tydligare när jag skriver. Sen för er som orkat läsa så här långt kan jag berätta att jag såg att en reporter i expressen nämnde mig i en intrevju med Beatrice Ask. Det var egenligen inte en fråga riktat mot henne med de pratade om brottsoffer och reporten uppmärksammande att hon komenterade mitt blogginlägg om Engla. Många blev väldigt imponderade av hennes komentar men för mig var det inte jättekonstigt eftersom hon och mamma är fb-vänner. Dock blev jag otroligt glad att en så pass ofentlig person uppmärksammade mig och det jag skrev.
 
Kollektivet 
För att komma tillbaka till tråden, efter jag och mamma ätit hos mormor och tuggat politik med gamlingarna begav vi oss mot Lindsberg ett kolektiv som vi bodde på i två eller tre år när jag var mindre. Ni kanske undrar varför man vill åka tillbaka till ett gammalt hus men Lindsberg är inte vilket gamalt hus som hellst. Det är en otroligt vacker byggnad som är hur stor som helst. Då jag och min familj bodde där var hälften av huset åt oss som bodde där och andra halvan var en kursgård. Det finns en jättestor ek på baksidan som jag tror är magisk. De som bor där är vegetarianer och inte för att vara steriotypisk men nutidens hippes. (Vilket bara är possetivt enligt mig).
 
Stället är så stort så att hela byggnaden inte ens får plats på bild
 
 
Eftersom att folk bor i huset fick jag inte ta kort i själva bostäderna så det blev lite annat coolt i koridorerna istället
 
 
En selfie med vad jag tror är en gammal mangel
 
 
De renoverar mycket just nu och det ser man tydligt här i källaren 
 
Min och Englas gamla gunghäst står kvar
 
 
Film och fest utan text
 
En go bild på mig och Emmie från i fredag då vi drog klackarna i taket
 
 
Igår, lördags, avstod jag från alla festligheter för att ha filmkväll med grabbsen vilket var mys!
 

Ha en bra dag och läggmärke till att det här inlägget skrevs igår, söndag.
Förlåt för alla felstavningar, den här texten är inte rättstavad alls.
 
~Sol
 
 
 

Mest lästa inläggen

Sol Höglund

Jag kandiderar till förbundsstyrelsen

Hej! Jag heter Sol Höglund och söker nu ert förtroende för att få sitta i C...

Sol Höglund

"Med den bilden lutar det åt att du blir våldtagen"

Just nu är jag fan fly förbannad. Anna E Nachman, en vuxen människa, i dett...

Sol Höglund

Porrrr

Netflix har ändå ett bra utbud av dokumentärer och igår kollade jag på en s...

Sol Höglund

Min nya diagnos

Hej kära blogg och bloggläsare. Jag sitter i min bil på vägen efter e4:an, ...