Opinionsblogg

American Style






Det här är första gången jag både gör och äter amerikanska pannkakor. Jag är mycket nöjd för det blev supergott! Det gick också väldigt fort, på endas 20 minuter från att börja plocka fram grejerna tills man sitter och äter. Jag använde ICAs recept men halverade det eftersom 15 är lite väl mycket för mig. Perfekt en till en lördags brunch!
 
 15 st
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk socker
  • 1 krm salt
  • 2 1/2 dl mjölk (3%)
  • 2 msk smält smör
  • 1 ägg
  • smör till stekning
  • florsocker att pudra över

    Så här gör du

    Close

    Bra att veta när du ändrar antalet portioner

    Detta recept är gjort för 15 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

    Detta är ett recept från Buffé nr 3 2011

    1. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa först ner mjölken, sedan smöret och sist ägget. Vispa till en slät smet.
    2. Pensla en plättlagg eller en stekpanna med lite smör och klicka ut ca 1 msk smet per pannkaka.
    3. Grädda ca 1 1/2 minut, tills det börjar bli lite bubblor på ytan. Vänd och grädda ytterligare ca 1 1/2 minut.
    4.  Pudra de nygräddade pannkakorna med florsocker och servera med tillbehören,Kolakräm med banan och salta jordnötter eller Kanelkeso med äppel- och nötsallad.

Kommentarer

Kommentera