Opinionsblogg

English Breakfast







Idag har vi på Falufri studiedag och det betyder för det första att man får sova lite längre som sedan resulterar i att man har tid att göra en smarrig brunch!
 
Scones tar mindre än en halvtimme att göra och är superenkelt och gott. Jag som älskar ICAs app fyllt med recept tog självklart ett där ifrån. Eftersom jag är ensam halverade jag det och det fungerade jättebra. 
 

Ingredienser

 12 st
  • 9 dl vetemjöl
  • 1 1/2 msk bakpulver
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör
  • 4 dl mjölk

Så här gör du

Close

 

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1.  
  2. Sätt ugnen på 250°C.
  3. Blanda vetemjöl med bakpulver, socker, salt, och smör i bitar i en matberedare eller nyp ihop för hand till en smulig deg. Tillsätt mjölk och blanda snabbt ihop degen, den ska vara kladdig.
  4.  
  5. Klicka ut 12 scones (för 12 st) av smeten med hjälp av en sked på bakpappersklädd plåt. Grädda ca 12 minuter. Servera nygräddade med citron- och limecurd (apelsinmarelad blir också gott!)

Kommentarer

Kommentera